سؤال: اگر زن با طلاق یا زوجیت طلاق گرفته شود، آیا عقد در عده از شوهر مطلقه اش جایز است؟
جواب: جایز است.


2سوال: آیا زن با طلاق یا طلاق زوجیت مطلقه شده است، آیا در ایام عده از شوهرش استحقاق نفقه دارد؟ آیا می توان این نفقه را به جای طلاق داد؟
جواب: برای زن مطلقه از طریق طلاق یا زوجیت، نفقه ای وجود ندارد مگر اینکه حامله باشد، پس تا زمانی که حاملگی خود را به دنیا نیاورده یا با رجوع زن مطلقه به ازای آنچه قبل از زایمان خرج کرده است، مستحق نفقه است. مدت انتظار منقضی می شود، بنابراین او مستحق نفقه است مگر اینکه از بین برود.


3 سوال: تعریف شما از طلاق چیست؟
جواب: خلع طلاق با دیه از زنی است که از شوهرش متنفر است. خُله و کبریت دو نوع طلاق است، پس اگر یکی از آنها دو طلاق را جمع کند، زن مطلقه تا زمانی که با شوهر دیگری ازدواج نکند، بر زن مطلقه حرام است.


4 سؤال: اگر شوهر با طلاق تفرقی، زن خود را طلاق دهد و قبل از تمام شدن عده، عقد منقطع (مدت) کند، آیا عقد منقطع می شود؟
جواب: اگر با پرداخت مهریه رجوع نکنید، طلاق باطل است و عقد منقطع صحیح است.


5 سوال : اگر زنی تقاضای طلاق کند آیا حق قانونی دارد که معوقه را بگیرد پس جواب شما مثبت بوده او حق دارد؟
جواب: اگر از روی بیزاری از شوهر تقاضای طلاق کرد و شوهر خواست او را با طلاق طلاق دهد، موکول به مهریه اوست، شوهر قبول می کند و اگر بخواهد طلاق می دهد.


6 سؤال: 1- اگر زوجه در اثر بدرفتاری با شوهر، مهریه خود را به شوهری که از او بدش می‌آمد ببخشد و او با طلاق او را طلاق دهد و قبل از انقضای عده، هبه را پس گرفته و مهریه را از او مطالبه کند. اما او به او بازنگشت، پس آیا در این تحمیل مهریه از او مستحق است ؟

2- اگر زوجه حامله باشد ولی علائم حاملگی بر او ظاهر نشود آیا وجود حاملگی در این فرض برای طلاق او در طهارت جماع کافی است؟
پاسخ: 1- بله، شما سزاوار آن هستید.
2- صحت طلاق در طهارت، وجود حاملگی طبق معاینه پزشکی و مانند آن کافی نیست، بلکه باید حاملگی به طور متعارف مشهود باشد.


7 سؤال: اگر زوجه از خرج خود در اثنای خلع و جبر صرف نظر کند، آیا بازگشت شوهر به همسرش جایز است؟
جواب: رجوع شوهر به او جایز است و طلاق بائن رجعی است.


8سوال: تعریف شما از طلاق چیست؟
جواب : طلاق با دیه از زوجه کراهت کننده است که در آن حصول کراهت او پایانی تلقی می شود که او را مجبور به تهدید شوهر با رعایت نکردن حقوق شویی و عدم ایجاد حدود می کند. خدا در اوست.


9 سؤال: همسرم از من تقاضای طلاق کرد و من نمی‌دانم چگونه به این امر رسیده است و من در قبال او تمام وظایف را انجام می‌دهم و نمی‌دانم که او چگونه مرا به خلع طلاق داد؟
جواب: طلاق جز به حکم شوهر یا وکیل او یا حکم قاضی شرع صحیح نیست.


10 سؤال: آیا حاکم شرع جایز است زن مطلقه را در عده و قبل از رجوع از مهریه معوقی که به شوهرش داده است یک بار دیگر طلاق دهد؟
جواب: طلاق زن مطلقه در صورت عدم رجوع یا عقد جدید معنی ندارد.


11 سؤال: اگر شوهری که زوجه خود را به طلاق داده در ازای انصراف زن از مهریه معوق، ادعا کند که در همان شب طلاق پس از رجوع زن با شوهرش همبستر شده است و زن مدعی است که گفته او درست نبود، به گفته زن یا شوهر توجه می شود؟ چه کسی باید صحت ادعای خود را ثابت کند؟
جواب: در صورت عدم اثبات شرعاً پس از وقوع طلاق، ادعای شوهر مسموع نیست.


سؤال 12: شخصی طلاق زن خود را به شرط پرداخت مهریه به من سپرده است، لذا من با علم به وکالت و بدون پرداخت مستقیم و فوری زن یا وکیل، طلاق را با خلع امضا کردم. که شرط لازم را به صورت کتبی و سازش با شوهر انجام داده است زن موکلم فلانی به آنچه داده مطلقه می شود» طلاق گرفته است آیا این طلاق صحیح است و واقع شده است. قابل فسخ است یا نه؟ به خاطر عدم مقرری فوری قبل از وقوع طلاق غیر خلع؟
جواب: به نظر حضرتعالی، بلافصل بین دیه و طلاق محسوب نمی شود، زیرا طلاق صحیح است.


سوال 13: همسرم خانه شویی را ترک کرد و نزد خانواده ماند و حاضر به بازگشت نشد و همسرم به بهانه اینکه از من متنفر است از قاضی شرع تقاضای طلاق طلاق داد و سوال به شرح زیر است:
1- آیا زوجه در مدتی که نزد خانواده بوده (نزدیک به دو سال) مکلف به نفقه است؟
2- آیا زوجه در این مورد نفقه ای در مدت عده طلاق دارد؟
3- ملاک قانونی برای تعیین ارزش نفقه قانونی کودک سه ساله چیست؟
جواب: 1. نفقه تعلق نمی گیرد، مگر اینکه برای قاضی شرع ثابت شود که ماندن او در خانه شویی خطرناک، مضر یا عسر و حرج شدید است که متعارف قابل تحمل نیست.
2- زن شماست و طلاق در صورتی که به تقاضای شما و قبول ایثار نباشد باطل است.
3- نفقه متعارف مشابه در آن کشور از حیث خوراکی و آشامیدنی و پوشاک و مسکن و


14 سوال: انجام صیغه طلاق با یکی از صاحبان مجوز از سوی دادگاه و با تهدید خانواده همسرم به زور اعمال شده است و من مجبور به انجام آن هستم اولی با توجه به اینکه از ایشان فرزند دارم؟
جواب: اگر در بین شهود دو شاهد عادل نباشد، طلاق باطل است و او همسر شماست، همچنین اگر وکالتنامه قهری و واقع بینانه بوده باشد، یعنی کسی شما را تهدید کرده که در صورت انجام چه کاری می تواند انجام دهد. نه طلاق پس از ترس قبول کردی طلاق هم باطل است از حقوق قانونی او و اگر اینطور نباشد طلاق صحیح نیست.


15 سؤال: آیا نوشوز (نزدیک به دو سال جدایی از من) شرط طلاق خلاء است؟
جواب: شرط خلاء نیست، بلکه حرام است، بله، کراهت روانی لازم است.


جواب: طلاق اول باطل است و طلاق دوم نیز در صورتی صحیح است که با رضایت زوج باشد و طلاق شرایطی داشته باشد پس زن باید به اندازه ای از مرد کینه توز باشد که او را تهدید به عدم رسیدگی کند. حقوق شرعی او و نیز لازم است زن به مرد پول بدهد و شوهر نفقه را می پذیرد و او را در حضور دو شاهد عادل طلاق می دهد، سپس عده.

سوالات طلاق

طلاق ,شوهر ,نفقه ,مطلقه ,سؤال ,مهریه ,تقاضای طلاق ,طلاق صحیح ,نیست، بلکه ,وجود حاملگی ,صحیح نیست
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها